Diş beyazlatma uygulaması, diş yüzeyinde meydana gelen renk değişimleri ve sararmaların giderilmesi için kullanılmaktadır. Toplumda sık yaşanan diş problemlerinden olduğu için estetik diş hekimliği kapsamında en çok ilgi gören uygulamalardandır. Halk arasında evde diş beyazlatma başlığı altında çeşitli yöntemler deneniyor olsa da başarılı ve sağlıklı sonuçlar alınabilmesi için uygulamanın klinik ortamda diş hekimi tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. “Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? Hangi seçenek daha güvenilirdir? Diş beyazlatma dişe zarar verir mi?” gibi merak edilen soruları Beyazlat.net güvencesi ile yanıtlıyoruz.
Diş beyazlatma İstanbul’da en sık gerçekleştirilen sağlık aramalarındandır. Sarı dişlerin oluşturduğu estetik kaygıdan kurtulmak, ağız ve diş sağlığını korumak, ilgi çekici gülüşlere sahip olmak için tercih edilebilen diş beyazlatma yöntemlerinden yararlanmak için vakit kaybetmeden Beyazlat.net adresini ziyaret edin!
Estetik diş hekimliği alanında son derece deneyimli ve uzman olan Dr. Sait Gezer, İstanbul’daki özel kliniğinde hastalarını kabul etmektedir. Tedavi sürecinin her aşamasında hasta memnuniyetini ön planda tutan Dr. Sait Gezer, diş beyazlatma ve gülüş tasarımı gibi modern diş tedavisi yöntemlerini başarıyla uygulamaktadır. Sizin için özelleştirilen tedavi seçenekleri ile beyaz dişlere sahip olmak istiyorsanız randevu alabilirsiniz. Üstelik beyaz diş garantisiyle!
Klinikte diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? Nasıl yapılır?
Diş hekimi tarafından klinik ortamda gerçekleştirilen diş beyazlatma yöntemleri, yüksek başarı oranına ve kalıcılığa sahiptir. Ev tipi ve ofis tipi olmak üzere ikiye ayrılan yöntemlerin uygulama aşamaları aşağıdaki gibidir.
Klinikte diş beyazlatma
- Beyazlatma işlemi öncesinde diş taşı temizliği yapılır.
- Dişlere uygulanacak jelin diş etini etkilememesi için koruyucu bariyer yerleştirilir.
- Sararan dişlerin üzerine beyazlatıcı etkiye sahip jel sürülür.
- Jelin etkisini gösterebilmesi için dişlerin üzerine UV ya da lazer ışını tutulur.
- Genellikle tek seansta tamamlanır.
- İşlem esnasında anestezi kullanılmaz.
- Hasta açısından son derece konforludur. Ağrı ya da acı hissi duyulmaz.
- İşlemin hemen ardından rutin hayata dönülür.
Ev tipi diş beyazlatma
- Ev tipi olarak adlandırılmasına rağmen diş hekimi gözetiminde uygulanır.
- Hastanın ağız ve diş ölçüsü alınarak özel plak hazırlanır.
- Hazırlanan plakların iç kısmına belirli oranda diş beyazlatma jeli sürülür.
- Bu plağın genellikle 10 gün boyunca, her gün en az 4 saat kullanılması gerekir. Gece uykusunda da kullanılabilir.
- Hasta açısından son derece konforludur. Plak içerisindeki jel miktarının ideal seviyede olması gerekir. Aksi halde yan etkiler ile karşılaşılabilir.
İç ve dışsal kaynaklı diş sararma problemleri için yukarıdaki beyazlatma yöntemlerinden biri tercih edilebilir. Diş hekimi, kapsamlı diş muayenesinin ardından problemleri tespit ettikten sonra kullanılacak yönteme karar verebilir. Diş sararmasının ciddi boyutlara ulaştığı vakalarda ev ve ofis tipi beyazlatma yöntemlerinin kombine şekilde uygulanması da mümkündür. Bu tür durumlarda ilk olarak diş üzerine beyazlatma jeli uygulanır ve lazer ışını tutulur. Ardından hasta için özel plak hazırlanır ve 3-4 gün boyunca kullanması önerilir.
Evde kullanılan alternatif yöntemlere dikkat edin!
Yöntemlerin güvenilirliği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler “Diş beyazlatma dişe zarar verir mi?” sorusuna yanıt aramaktadır. Diş hekimi tarafından klinik ortamda gerçekleştirilen diş beyazlatma yöntemleri son derece güvenilirdir. Bu uygulamaların başarı oranı yüksektir. Uygulama esnasında ve sonrasında ciddi problemler ile karşılaşılmaz. Diş beyazlatma tedavisi sonrası görülen tek etki, hafif düzeyde diş hassasiyetidir. Hava, sıcak ve soğuk içeceklere karşı oluşan bu hassasiyetin sebebi, beyazlatma jelinin diş minesi üzerinde temizleyici etki göstermesidir. Bu etki, 24-48 saat içinde kendiliğinden kaybolmaktadır.
Klinik ortamda gerçekleştirilen diş beyazlatma uygulamalarında özel formüle sahip diş beyazlatma jelleri kullanılmaktadır. Bu nedenle son derece güvenilirdir. Ancak halk arasında dişleri beyazlattığına inanılan çeşitli yöntemler de kullanılmaktadır. Karbonat ve limon gibi asidik besinlerin bir araya getirilerek oluşturulduğu karışımlar diş minesinde ciddi hasara yol açabilir.
Beyazlatma tedavisi öncesinde kapsamlı diş muayenesinin yapılması gerekebilir. Böylelikle diş problemleri, diş sararmasının nedeni ve boyutu hakkında doğru bilgilere ulaşılabilir. Diş hekimi, problemleri giderdikten sonra beyazlatma yöntemlerinden yararlanmaktadır.
Klinikte diş beyazlatma uzun süreli beyazlık sağlar
Her kişinin diş rengi, diş sararmasının nedeni ve boyutu farklıdır. Dolayısıyla diş beyazlatma tedavisinden elde edilecek sonuç değişebilmektedir. Ancak klinik ortamda gerçekleştirilen diş beyazlatma yöntemleri ile kişinin doğal ve estetik açıdan göze hoş gelen bir görünüme kavuşması sağlanır.
Klinik ortamda uygulanan diş beyazlatma yöntemi 2-3 haftadan sonra etki göstermeye başlarken genellikle 1 yıl kalıcılığa sahiptir. Rutin ağız ve diş bakımını gerçekleştirerek, sigara kullanımını sonlandırarak, asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durarak kalıcılık süresini uzatabilmeniz mümkündür. Bu süreçte her 6 ayda bir rutin diş kontrollerini yaptırmanız gerekir. Böylelikle ortaya çıkabilecek problemlere daha erken müdahale edilir ve gerek görülmesi halinde diş beyazlatma tedavisi tekrarlanır.
Estetik açıdan göze hoş gelen ilgi çekici gülüşlere sahip olmak için Beyazlat.net’i ziyaret edin!