Güneş kremi, cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından korumaya destek verir ve cildinizin erken yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur. Güneş kremi kullanmak, cildinizin daha parlak ve canlı görünmesini destekler. Ayrıca cildinizin kanser riskini azaltmaya yardım edebilir. Cildinizi koruma altına almak için güneş kremi kullanmak yaz aylarında değil, tüm yıl boyunca önemlidir. UV ışınları, hava koşullarına bağlı olarak değişebilir ve cildinizi her zaman koruma altına almanız gerekebilir.
Bazı zamanlarda sadece güneş kremi kullanmak yeterli değildir. Aynı zamanda güneşte uzun süre kalmaktan kaçınmak ve güneş ışığından korunmak için güneş gözlüğü ve şapka gibi koruyucu ekipmanlar kullanmak önemlidir. Güneş kremi seçerken, cildinizin ihtiyacına uygun bir formül seçmeniz önemlidir. Örneğin, yağlı ciltler için yağsız bir formül, kuru ciltler için nemlendirici içeren bir formül tercih etmek daha uygun olacaktır. Ayrıca cildinizin hassas olup olmadığını da dikkate almalısınız.
Güneş kremi seçerken, SPF (güneş koruma faktörü) değerine dikkat etmelisiniz. SPF değeri, cildinizi UVB ışınlarından ne kadar koruyacağını belirtir. Genellikle, güneş kremi seçerken SPF 30 veya daha yüksek bir değer seçmeniz önerilir. Yüksek SPF değerli bir güneş kremi kullanmak, cildinizi tamamen UV ışınlarından koruyamaz. Aynı zamanda, güneş kremi sürekli olarak cildinize uygulamanız gerekir. Özellikle denize veya havuza girdiyseniz ya da terlediyseniz cildinize yeniden uygulamanız önemlidir. Böylelikle güneş kremi faydaları ortaya en iyi şekilde çıkacaktır.
Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?
Güneş kremi kullanmadan önce cildinizi temizlemelisiniz. Bu temizlik cildinizdeki herhangi bir kir, yağ veya makyaj kalıntısının güneş kremi uygulamasını engellediği için önemlidir. Cildinizi temizlemek için yumuşak bir sabun veya cilt temizleyicisi kullanabilirsiniz. Bu noktada cildinizin yapısına uygun ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz. Bir sonraki adım olarak güneş kremini parmak uçlarınızla cildinize yavaşça masaj yaparak uygulayabilirsiniz Güneş kreminin daha iyi yayılmasını ve cildinizin daha iyi emebilmesini sağlayabilmek için önemli olan bu adımı atlamamalısınız. Güneş kremi uyguladıktan sonra cildinizin tamamen emilmesini beklemelisiniz. Böylelikle güneş kremi uyguladıktan sonra cildinizin yağlı ya da yağlı görünmesini önleyebilirsiniz.
Güneş kremi uyguladıktan sonra ekstra koruma sağlamak için özellikle yaz aylarında, güneşin en yoğun olduğu saatlerde (10.00-16.00 arası) yeniden uygulama yapabilirsiniz. Güneş kremi kullanımı ve miktarına dikkat etmeniz ise son derece önemlidir. Her insanın vücudunun ihtiyaçları farklı olabileceği için bu noktada kendi vücut yapınıza özel olarak hareket etmeniz tavsiye edilir. Güneş kremlerinin çok fazla sürülmesi ters etkilere yol açabilir. Bu sebeple, az miktarda güneş kremini vücudunuza iyi bir şekilde yedirerek uygulama yapmaya özen göstermelisiniz.
Güneş Kremleri Güvenilir mi?
Her güneş kremi aynı derecede verimlilik sunamayabilir. Bu noktada güvenilir markaların ürünlerine yönelmeniz tavsiye edilir. Aynı zamanda seçim yaparken Sun Protection Factor değerlerinin yüksekliğine dikkat etmelisiniz. SPF olarak nitelendirilen bu oranları incelerken aynı zamanda UVA/UVB koruması olan kremleri denemelisiniz. Cildinizin reaksiyonlarına uygun hareket etmeniz doğru ürünleri seçebilmenize destek verecektir.
UVA ve UVB, ultraviyole ışınlarının iki farklı türüdür. UVA ışınları, cildin derin katmanlarına nüfuz eder ve cildin yaşlanmasına, cildin renginin değişmesine, lekelerin oluşmasına ve cildin kurumasına neden olur. Ayrıca cildin kanser riskini artırabilir. UVB ışınları ise cildin yüzeyine nüfuz eder kızarıklık)veya yanık oluşumuna neden olabilir. UVB ışınları ayrıca cildin kanser riskini de artırabilir. Bu sebeple, satın alacağınız güneş kremlerinin mutlaka UVA/UVB koruması içermesine dikkat etmelisiniz. Eğer güvenilir güneş kremi çeşitleri arıyorsanız Mustela web sitesini ziyaret edebilir, birbirinden kaliteli ürün seçeneklerine göz atabilirsiniz.
Güneş Kremi Çeşitleri Nelerdir?
Fiziksel koruyucu güneş kremleri cildin yüzeyine uygulanır ve yansıyan ışığı cilde yansıtır. Kimyasal içerikli koruyucu güneş kremleri cildin derinine nüfuz eder ve ışığı emerek cilde koruma sağlar. Yüz için güneş kremleri, yüz için özel olarak formüle edilmiş güneş kremleri genellikle daha hafif formüller içerir ve yüzdeki duyarlı bölgeleri koruma altına almaya destek verir. Güneş kremi çeşitleri seçileceği zaman kullanım alanlarına ve cilt türüne göre hareket edilmesi önemlidir.
Güneş kremi çeşitlerinin içerisinde yer alan maddelere karşı alerji olup olmadığı detaylı bir şekilde araştırılabilir. Bu noktada ürün tercihinizi yaparken içerik kısmına özellikle dikkat etmeniz tavsiye edilir. Her biri geniş kullanım alanına sahip olan güneş kremleriyle sizler de cildinizin güvenliği için etkili bir önlem alabilirsiniz. Bu tür ürünleri her mevsim tercih ederek cildinizi güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyabilirsiniz.
Bebekler için Güneş Kremi Nasıl Seçilmeli?
Bebekler için güneş kremi seçileceği zaman ekstra dikkat edilmesi gerekir. Çünkü bebeklerin cildi yetişkinlere göre daha hassas yapıya sahiptir. SPF (güneş koruma faktörü) seçimi önemlidir. Bebekler için en yüksek SPF olan güneş kremleri tercih edilmelidir. Çünkü bebeklerin cildi daha hassas ve daha az dirençlidir.
Güneş kremi hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma sağlamalıdır. Bebekler için güneş kremi seçerken, doğal malzemeler içeren ürünler tercih edilmelidir. Yüz ve Bebeklerin cildine uyum sağlayabilecek güneş kremlerini seçerken, yüz ve vücudun her yerine uygulanabilen bir ürün tercih edilmelidir. Aynı zamanda bebek sağlığı için zararlı madde içermediğinden emin olunmalıdır. Bebekler için özel olarak tasarlanmış güneş kremleri seçilmelidir.
Pudra veya losyon şeklinde olan ürünler daha kolay uygulanabilir. Bebekler için güneş kremi seçerken pudra veya losyon şeklinde olanlar bu yüzden ön planda tutulmalıdır. Bebeklere uygun olabilecek güneş kremi seçerken çabuk emilen veya kolay sürülen ürünler tercih edilmelidir. Böylelikle kullanım sırasında konfor elde edilebilir. Ayrıca en kaliteli bebek güneş kremi çeşitleri için yine gönül rahatlığıyla Mustela’yı tercih edebilirsiniz.